Åbning af Jødisk Kulturfestival fra et nyt perspektiv

Den officielle åbning af Jødisk Kulturfestival sætter fokus på danskernes
​og jødernes fælles historie gennem de 400 år, jøderne nu har været i Danmark.

Åbningen foregår ved Trinitatis Kirke og Rundetaarn, hvor den historiske reference går op i en højere enhed, fordi det var Christian 4., som inviterede jøderne, og som var bygherren her. Stederne danner også baggrund for flere andre events i løbet af festivalen, fx er der allerede om aftenen et foredrag om den rebus, som står på Rundetaarn.

På pladsen ud til krydset Købmagergade / Krystalgade vil svenske Anne Kalmering & Stahlhammer Klezmer Classic spille klezmermusik, der er jødisk streetfod og taler af bl.a. kultur- og kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Og oppe på muren, hvor kirke og tårn støder sammen, vil den professionelle danser og koreograf Esther Wrobel, hvis oldeforældre kom til Danmark som jødiske immigranter, danse på den lodrette mur. 

Hun har stor erfaring i at danse på lodrette flader, hvor hun benytter klatreudstyr til at kunne danse på væggen, som bliver til et magisk dansegulv.

- Når man gør noget, som ellers er fysisk umuligt, åbner man også for nye tanker. Det er et redskab til at se nye perspektiver i, hvordan man er i verden, siger danseren.

At se nye perspektiver vil Jødisk Kulturfestival også gerne være med til.

​Åbning: onsdag den 1. juni kl. 16 – 18.

Kontakt

Det Jødiske Samfund i Danmark​

CVR: 18227916

Krystalgade 12, 1172 København K

Klik her for rutevejledning

 

E-mail: info@jkfestival.dk

Følg os på Sociale medier

facebook (2)  instagram (1)

Copyright © 2021 Det Jødiske Samfund i Danmark. Alle rettigheder forbeholdes.